aktualności
Dnia 4. kwietnia odbyło się drugie spotkanie projektowe w ramach międzyszkolnego projektu"Literatura od kuchni czyli o kulinariach w literaturze pięknej". Tym razem gościliśmy w pracowni gastronomicznej ZSP nr 4. Podczas spotkania odbyły się zajęcia praktyczne podczas których drużyny przygotowywały z czekolad rozpuszczonych w kąpieli wodnej i miodu masę czekoladową.
Po jej zastygnięciu uczniowie wykonywali piękne ozdoby w postaci kwiatów.
Pani Danuta Wiśniewska - emerytowany nauczyciel kształcenia zawodowego (cukiernictwo) przedstawiła walory czekolady,opowiedziała o etapach jej produkcji oraz pokazała uczniom ziarno kakaowca, z którego jest wykonywana czekolada.
Na koniec uczestnicy rozwiązywali quiz o czekoladzie i wszyscy zostali obdarowani czekoladami.
Naszą szkołę reprezentowały uczennice klasy 2B: Aleksandra Cieślak, Katarzyna Klimkiewicz, Joanna Łaźna.
Renata Frasz